چاپ کتاب «زناشویی در سیره معصومان(ع)» با رویکردی میان‌رشته‌ای و عصری

کتاب «زناشویی در سیره معصومان(ع)» نوشته محمد سعید نجاتی، با نگاهی پژوهشی و میان‌رشته‌ای، به تبیین جایگاه غریزه جنسی و الگوی بهره‌مندی مشروع و متعادل از آن در سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام پرداخته و به‌تازگی منتشر شده است.

محمدسعید نجاتی

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، کتاب «زناشویی در سیره معصومان(ع)» اثر محمد سعید نجاتی منتشر شد. این کتاب با بهره‌گیری از دانش‌های تاریخ، سیره، فقه و حدیث، به بررسی جایگاه غریزه جنسی در سیره معصومان علیهم‌السلام پرداخته و می‌کوشد تصویری مستند، متوازن و قابل فهم برای مخاطب امروز ارائه دهد.

نویسنده در این اثر، ضمن پذیرش اصل تعفف و راهکارهای خودنگهداری جنسی، به بُعد ایجابی و مشروع بهره‌مندی جنسی در سیره اهل‌بیت(ع) توجه کرده و نشان داده است که در آموزه‌های دینی، دستورات و رهنمودهای روشنی درباره روابط زناشویی سالم، مسئولانه و لذت‌بخش وجود دارد که نیازمند بازخوانی به زبان امروزی است.

در این کتاب، ابتدا جایگاه غریزه جنسی با تبیینی جدید در نگاه معصومان(ع) بررسی شده و سپس کمیت و چگونگی بهره‌مندی از این غریزه در چارچوب‌های مشروع، از جمله ازدواج دائم و ازدواج موقت، مورد تحلیل قرار گرفته است. در فصل پایانی نیز کیفیت بهره‌مندی جنسی بر اساس سیره قولی و عملی معصومان(ع) واکاوی شده است.

پژوهش حاضر با اتکا به روایات منقول از معصومان و گزارش‌های تاریخی و با راستی‌آزمایی آن‌ها بر اساس محکمات آیات قرآن کریم و اصول کلی حاکم بر روایات پیامبر اکرم(ص) و اهل‌بیت(ع)، در سه محور «نگاه کلی معصومان به غریزه جنسی»، «کمیت بهره‌مندی بر اساس نوع رابطه و شریک جنسی» و «کیفیت بهره‌مندی جنسی» سامان یافته است.

توجه به عصری‌سازی مباحث، پاسخ به مهم‌ترین شبهات مطرح در حوزه زناشویی و ارائه الگویی اسلامی و قابل پیروی برای جامعه امروز، از ویژگی‌های برجسته کتاب «زناشویی در سیره معصومان(ع)» به‌شمار می‌آید.