کتاب«ضمانت از دین آینده» منتشر شد

کتاب«ضمانت از دین آینده» توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد صالحی مازندرانی در گروه مسائل فقهی و حقوقی پژوهشکده فقه و حقوق تهیه و منتشرگردید.

محمد صالحی مازندرانی

پژوهشکده فقه و حقوق

 به همت پژوهشکده فقه و حقوق و اداره نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی کتاب «ضمانت از دین آینده» منتشر شد.

این کتاب در راستای مسائل فقهی و حقوقی در ۳۳۶ صفحه توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد صالحی مازندرانی استاد گروه حقوق خصوصی دانشگاه قم نگارش شده و در پشت جلد این کتاب آمده است:

به موجب ماده ۶۹۱ ق.م “ضمان دینی که هنوز سبب آن ایجاد نشده است باطل است”.حقوقدانان به تبعیت از فقیهان در تفسیر آن به تکاپو افتادند و محتاطانه سعی کردند به تبعیت از برخی فقیهان واژه سبب را در غیر از معنای حقیقی­اش،یعنی مقتضی،حمل کنند تا سنت متعارف هماهنگ با مقررات قانونی گردد.

ولی از آنجایی که این اختلاف در فقه حل نشده ، مفاد قانون مدنی در هاله­ای از ابهام است،و نصوص شرعى هم ساکت است. در پژوهش حاضر در صدد پاسخ­گویی به این سوال هستیم: ضمانت از دین آینده (محتمل) در فقه و حقوق اسلامی از چه وضعیت حقوقی برخوردار است؟ برای تحقق عقد ضمان، آیا وجود فعلی مضمون­به، ضروری است یا وجود شانی و اقتضایی آن کفایت می کند؟ مهمترین دلائل طرفداران بطلان ضمانت از دین آینده کدام است و صحت ضمانت از دین آینده بر چه مبانی فقهی –حقوقی قابلیت توجیه دارد؟