به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پژوهشکده اخلاق و معنویت، با همکاری مرکز همکاریهای علمی و بینالملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، روز چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ کرسی ترویجی «پروتکل خودنظمجویی دینی؛ راهبرد مقاومت در میدان مجازی برای نوجوانان» را برگزار کرد. در این جلسه علمی که از ساعت ۸ تا ۱۰ ادامه داشت، حجتالاسلام دکتر حمید رفیعیهنر؛ استادیار و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به ارائه بحث پرداخت و خانم دکتر زهرا محسنیفرد؛ پژوهشگر حوزه نوجوان و مسئول میز نوجوان تبیان و حجتالاسلام دکتر مهدی خطیب؛ دکتری روانشناسی و استادیار پژوهشگاه قرآن و حدیث به عنوان ناقد حضور داشتند.
در این جلسه که از سلسله نشستهای با محور مقاومت بود، دکتر حمید رفیعیهنر سخن خود را با ارائه برخی آمارهای داخلی و جهانی راجع به اقبال جهانی فزاینده کاربران در استفاده از فضای مجازی آغاز نمود و در ادامه به برخی آسیبهای اجمالی و ضرورت مدیریت سهلایهای در سطح حاکمیتی، سطح سرورها و ارائهدهنده اطلاعلات و سطح خرد کاربران نهایی پرداخت. وی تصریح کرد که تجربه جهانی نشان داده بهترین لایه مدیریت فضام، آموزش روشهای خودنظمدهی و خودمدیریتی کاربران نهایی است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پس از این مقدمه، به نکات اساسی کلی راجع به ضرورت طراحی این پروتکل اشاره و هدف از این کرسی علمی را ارائه گزارشی از طراحی پروتکل مداخله آموزشی- روانشناختی خودنظمجویی بر اساس مدل خودنظمجویی اسلامی جهت مدیریت استفاده از فضای مجازی عنوان کرد.
وی در ادامه با اشاره به نکاتی در خصوص روند این دستورالعمل مداخلهای افزود: با توجه به نتایج تحقیقات ابه دست آمده در این زمینه و جمعیت هدف در این تحقیق، با ۹۵ درصد اطمینان میتوان ادعا کرد که پروتکل خودنظمجویی اسلامی در مدیریت استفاده از فضام در نوجوانان موثر بوده و این پروتکل میتواند بعد از بررسی اثربخشی خود در مجموعههای آزمایشی دیگر، در فضاهای بالینی و پژوهشی به کار گرفته شود.
در ادامه جلسه برخی نقدها به این دیدگاه از سوی ناقدان وارد شد که دکتر رفیعیهنر به پاسخگویی پرداخت. دبیر علمی جلسه نیز حجتالاسلام مهدی فصیحی رامندی بود.