اولین کمیتۀ علمی اجلاسیه گفتگوهای فلسفی ایران و جهان عرب برگزار شد

«گفتگوهای فلسفی ایران و جهان عرب» با حضور اعضای محترم کمیته علمی این همایش، در روز چهارشنبه 28 خرداد در تالار شهید سلیمانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.

اولین جلسه کمیته علمی اجلاسیۀ بین‌المللی «گفتگوهای فلسفی ایران و جهان عرب» با حضور اعضای محترم کمیته علمی این همایش، در روز چهارشنبه ۲۸ خرداد در تالار شهید سلیمانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
در این جلسه مشورتی که با حضور رئیس همایش، حجت الاسلام والمسلمین استاد لک‌زایی و دبیر علمی همایش، فاضل ارجمند آقای دکتر محمد سوری و اعضای محترم کمیته علمی همایش برگزار شد، دبیر اجرایی این اجلاسیه، جناب حجت‌الاسلام عراقی، اعضای کمیته علمی را معرفی کردند و روند شکل‌گیری تا انجام برخی اقدامات مقدماتی را تشریح کردند و در ادامه دکتر محمد سوری، دبیر علمی همایش، ضمن بیان پیشینۀ همکاری‌های علمی پژوهشگاه با سازمان فرهنگ و ارتباطات به جلسات متعدد در تهران و بغداد اشاره کردند. در ادامۀ این جلسه مشورتی، آقای دکتر ربانی، به نمایندگی از سازمان فرهنگ و ارتباطات، به اهمیت گفتگوهای فرهنگی و فلسفی میان ایران و جهان عرب اشاره کردند و به لزوم برگزاری نشست‌های علمی متنوع در زمینه آشنایی با تفکرات فلسفی معاصر در جهان عرب و نقش آن در گسترش تعاملات فرهنگی ایران و جهان عرب پرداختند.

سپس آقای دکتر میرزایی، عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی‌العالمیه، استاد راشدی‌نیا، از پژوهشگاه تقریب مذاهب، دکتر محمد صحاف کاشانی، دکتر جواد دانش و دکتر شیخ‌حسینی، حجت الاسلام دکتر کرباسی و حجت‌الاسلام و المسلمین الهی‌نژاد از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به بیان نظرات پیشنهادی خود پرداختند.
سپس حجت الاسلام شریعتمداری، عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب به رصد مستمرّ فعالیت‌های فلسفی جهان عرب و پرداختن به مباحث کلام جدید و فلسفه دین و نیز کلام سنتی عقلی تأکید کردند و گفتند همچنین نباید از پرداختن به مغرب عربی و حتی موریتانی غفلت کنیم و نباید فقط به عراق محدود نشویم.
در پایان حجت الاسلام والمسلمین استاد لک‌زایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفتند در این همایش، مسائل و محورها باید به صورت مسئله‌محور شناسایی شوند. از ظرفیت‌های مراکز علمی فلسفی مانند مجمع عالی حکمت، مؤسسه حکمت و فلسفه ایران هم استفاده شود و آنها هم در کمیته علمی همایش حضوری فعال داشته باشند. مسائل کلان در این همایش هم باید به سمت فلسفه، دین و تمدن جهت‌گیری شوند؛ چون اصل طرح‌های تمدنی متعلق به فیلسوفان است.
در پایان این نشست مشوتی، از پوستر و پایگاه اینترنتی همایش گفتگوهای ایران و جهان عرب رونمایی شد.

آخرین اخبار