سمینار گروه معنویت برگزار شد؛

ساختارهای زیست معنوی در ادیان 

این پژوهش به دنبال پاسخ به سوالاتی‌ نظیر این است که زیست معنوی در ادیان گوناگون، چه شباهت‌ها و تفاوت‌های معناداری در ساختار و مدل دارند؟ و آیا می‌توان از مطالعه ساختارهای زیست معنوی در ادیان دیگر، به شناختی غنی‌تر نسبت به زیست معنوی اسلامی رسید؟

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به همت گروه معنویت پژوهشکده اخلاق و معنویت، دومین سمینار «ساختارهای زیست معنوی در ادیان» با حضور مجری و ناظر این پروژه و برخی از اعضای شورای علمی گروه معنویت روز یک‌شنبه 26 دی ماه 1400 برگزار شد. 
در این سمینار که از ساعت 12:30 و به صورت حضوری و مجازی تشکیل شده بود، ابتدا دکتر بهزاد حمیدیه به¬عنوان مجری این پروژه، با اشاره به مسئله و ضرورت تحقیق گفت: از آن‌جا که تعرف‌الاشیاء باضدادها، برای شناخت عمیقتر و کشف وجوه مغفول در زیست معنوی اسلامی، لازم بود پژوهشی تطبیقی میان ساختارهای زیست معنوی در ادیان مختلف انجام گیرد و این پژوهش در آینده باید به بررسی زیست معنوی ادیان دیگر (جز ذن و یوگا) نیز بسط یابد.
وی در ادامه یادآور شد که این پژوهش به دنبال پاسخ به سوالاتی‌ نظیر این است که زیست معنوی در ادیان گوناگون، چه شباهت‌ها و تفاوت‌های معناداری در ساختار و مدل دارند؟ و آیا می‌توان از مطالعه ساختارهای زیست معنوی در ادیان دیگر، به شناختی غنی‌تر نسبت به زیست معنوی اسلامی رسید؟
دکتر حمیدیه در خصوص معرفی بیشتر این اثر گفت: در این پروژه ساختار زیست معنوی را در سه مکتب ذن، یوگا و اسلام شیعی بررسی کرده‌ایم؛ به طوری که می‌توان آن‌ها را جزء به جزء مورد مقایسه قرار داد.
وی افزود: این نوشتار پس از مقدمه، پنج فصل دارد: 
فصل نخست به روش شناسی و تعریف مفاهیم پایه می پردازد؛ 
فصل دوم ساختار زیست معنوی در ذن را بررسی میکند؛
فصل سوم درباره ساختار زیست معنوی در یوگای کلاسیک است؛
موضوع فصل چهارم ساختار زیست معنوی در اسلام شیعی است؛
و فصل پنجم به رهاورد مطالعه تطبیقی برای زیست معنوی اسلامی اختصاص دارد. 
فصل پنجم خود شامل شش گفتار است: تفریغ دل، وقار به منزله مقوله‌ای معنوی، تملک نفس، اخلاص از عمل، وحدت اندیشی و بی‌خویشتنی. در این پژوهش فصل پنجم جای نتیجه را گرفته است و با وجود آن نیاز به بخش نتیجه نیست. 
در ادامه این سمینار دکتر مهراب صادق‌نیا، ناظر این پروژه، ضمن قدردانی از تلاش مجری در به سامان رساندن این طرح پژوهشی، نکاتی را نیز در راستای اتقان پروژه مطرح کرد.

 
منبع:اخبار پژوهشکده اخلا و معنویت
عكس هاي مرتبط :

تاریخ خبر: 1400/10/27 دوشنبه
تعداد بازدید کل: 391 تعداد بازدید امروز: 1
 
امتیاز دهی
 
 


مطالب مرتبط

پربازدید ترین مطالب

مطالب مرتبط

پربازدید ترین مطالب
[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 392
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما