در کرسی ترویجی «حکمرانی مردم پایه در اندیشه امام خمینی(ره)» عنوان شد:     حکمرانی مردم پایه، از شرایط و لوازم مهم موفقیت نظام جمهوری اسلامی ایران    « از شرایط و لوازم مهم موفقیت نظام جمهوری اسلامی ایران در حل مسائل جامعه و برای دستیابی به هدف پیشرفت و سعادت دنیوی و اخروی مردم، حکمرانی مردم پایه است؛ یعنی رعایت همان الگو و طریقی که حضرت امام تصویر کرده بود. چرا که بدون حضور و مشارکت موثر مردم در اداره کشور، مشکلات کشور حل نخواهد شد».




به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، علی اکبری معلم با بیان مطلب فوق، افزود: «از شاخص‌ها و نشانه‌های مردم پایه بودن حکمرانی در اندیشه امام خمینی(ره) می‌توان به تاسیس نهادهای انقلابی و مردمی در بدو تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایران مانند تشکیل کمیته امداد امام خمینی(ره) در ۱۴ اسفند ۱۳۵۷، جهاد سازندگی در ۲۷ خرداد ۱۳۵۸، بسیج مستضعفین در ۵ آذر ۱۳۵۸ و نهضت سوادآموزی در ۷ دی ۱۳۵۸ اشاره کرد.»
اکبری معلم با اشاره به کتاب « نقش راهبردی دولت در نظریه سیاسی امام خمینی (ره)» اثر مرحوم دکتر علیرضا صدرا بیان کرد: «برابر نتیجه بررسی استاد فقید دکتر علیرضا صدرا، نقش و کار ویژه دولت، راهبردی است؛ یعنی دولت دارای کارکرد سیاست‌گذاری، هدایت و امامت و دارای نقش مهندسی و معمار گونه است. دولت با سیاست گذاری و اعمال سیاست‌های عمومی، سامان دهنده و راه برنده نظام، کشور و امور جامعه است. دولت نقش راهبری و مدیریت کلان را بر عهده دارد. دولت، هادی است. نظریه ولایت فقیه و نظام جمهوری اسلامی مورد نظر حضرت امام، دو حیث دارد؛ حیث اول، اسلامیت نظام، دولت و سیاست است و حیث دوم، جمهوریت نظام است؛ که حکومت را به خود مردم متعلق کرده است.»
وی همچنین از دیگر نشانه‌های مردم پایه بودن حکمرانی در نظر امام خمینی(ره) را برگزاری انتخابات متعدد از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون دانست و گفت: «این عملکرد از افتخارات جمهوری اسلامی ایران بوده و نشان دهنده حکمرانی مردم پایه نظام است. اینکه همه ساختارهای سیاسی در جمهوری اسلامی ایران با رای مردم شکل گرفته و همه مسئولان تراز اول نظام در همه سطوح قوای حکومتی با رای مردم روی کار آمدند مایه افتخار است و این موفقیت از هنر امام خمینی(ره) در نظام مردم سالاری دینی است.»
عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی، از آثار حکمرانی مردم پایه به افزایش مشارکت سیاسی مردم و تعلق خاطر مردم به سرنوشت کشور؛ جلب رضایت مردم؛ هم افزایی بین قدرت عمومی و دولت و مقاومت بی‌نظیر مردم در برابر توطئه‌ها، فشارها و تحریم‌ها در برابر جبهه استکبار اشاره کرد.

وی در پایان جهت تقویت حکمرانی مردم پایه، موارد ذیل را پیشنهاد دادند؛
1. تقویت نهادهای مردم پایه با الگوی مورد نظر امام خمینی(ره) 2. تمرکز دولت در راهبری، هدایت و ایفای نقش معمارگونه 3. توجه بیشتر به بُعد جمهوریت نظام و واگذاری بیشتر اداره امور جامعه به مردم با محوریت قوانین اسلامی 4. استمرار راهبرد جلب رضایت مردم 5. تقویت نقش تعاونی‌ها در عرصه‌های مختلف بویژه در عرصه اقتصادی کشور.
شایان ذکر است کرسی ترویجی «حکمرانی مردم پایه در اندیشه امام خمینی(ره)» با ارائه دکتر علی اکبری معلم و نقد دکتر علیرضا زهیری به همت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در سومین همایش علوم انسانی- اسلامی، پژوهش و فناوری، آذر ماه سال جاری برگزار گردید.
منبع: پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
کلمات کليدي
پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی, هفته پژوهش 1401
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 208
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما