ششمین نشست از سلسله نشست های امر جنسی برگزار شد؛ فانتزی های جنسی گروه تربیتِ پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت، پنجشنبه 2 دی ماه، نشست تخصصی با موضوع «فانتزی های جنسی» برگزار کرد.  به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ، گروه تربیتِ پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت با همکاری کارگروه عفافِ دفتر تبلیغات اسلامی، روز پنجشنبه دوم دی ماه 1400، نشست تخصصی با موضوع «فانتزی‌های جنسی» برگزار کرد.
در این نشست علمی که ششمین نشست از سلسله نشست‌های امر جنسی بود و از ساعت 10 تا 12 به صورت مجازی برگزار شد، آقای دکتر محمدتقی کرمی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و حجت‌الاسلام دکتر سیدمحمدحسین هاشمیان؛ عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم به بحث و تبادل نظر دربارۀ موضوعاتِ ماهیت‌شناسی و گونه‌شناسی فانتزی‌های جنسی نوجوانان و جوانان (مثبت و منفی)، عوامل و زمینه‌های شکل‌گیری فانتزی‌های جنسی و آثار و تبعات فانتزی‌های جنسی (مثبت و منفی) پرداختند. 
دکتر کرمی در ابتدای بحث ضمن ارائۀ یک تعریف مشخص از فانتزیهای جنسی، فانتزیهای جنسی را در واقع تخیلات و خیالپردازی‌هایی عنوان کرد که امر محرم، ممنوع و دست‌نیافتنی را به امری حلال، مجاز و دست‌یافتنی تبدیل می‌کند. وی افزود: به بیان دیگر، اموری که قبلاً انحرافات جنسی بودند، در قالب فانتزی‌های جنسی به اموری حلال و عادی تبدیل می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی فانتزیهای جنسی را در سه لایه قابل بحث دانست که عبارتند از: لایۀ ذهن مخاطب و کاربر؛ لایۀ به واقعیت تبدیل‌کردن آن تخیلات؛ و نقش رسانه در تولید و خلق این فانتزی‌ها. وی در ادامه نیز راهکارهایی علمی برای مواجهه با این فانتزیهای جنسی ارائه نمود.
در ادامه این نشست دکتر سیدمحمدحسین هاشمیان رویکردهای این فانتزیها را به رویکرد اخلاقی، اقتصادی و جنبه‌های تجاری فانتزی‌های جنسی، رویکرد رسانه‌ای و جامعه‌شناختی تقسیم‌بندی کرد. وی در تعریف خود از فانتزی‌های جنسی گفت که منظور تصرف مثالی و بسط خیالی از امر جنسی است که می‌تواند هم متصل به عقل مبتنی بر فطرت باشد و هم می‌تواند فارغ از عقل و تعقل باشد. 
وی افزود: در زمینه راهکارهای اشاره شده، هم باید تلاش و فرهنگ‌سازی فردی نمود و هم لازم است در این زمینه سیاستگذاری فرهنگی انجام شود. 
در این وبینار که به صورت مجازی برگزار شد، بیش از 65 نفر از اساتید و دانشجویان روان‌شناسی و علوم تربیتی مشارکت کرده، ضمن بهره‌مندی از مباحث آن، پرسش‌های خود را نیز مطرح کردند. 
دبیر علمی ششمین نشست امر جنسی، دکتر مهدی فصیحی رامندی بود که در انتهای جلسه، مباحث و مطالب ارائه‌شده را جمع‌بندی کرد.


 
منبع: پژوهشکده اخلاق و معنویت
کلمات کليدي
اخبار پژوهشکده اخلاق و معنویت, سلسله نشست های امر جنسی
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 149
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما