به همت پژوهشکده فلسفه و کلام انجام شد: نشست علمی با عنوان «نقش جاودانگی در زیست اخلاقی» نشست علمی با عنوان «نقش جاودانگی در زیست اخلاقی» توسط حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر آل بویه، استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در مورخ 1399/11/25 ساعت 10 صبح در تالار شهید سلیمانی به صورت حضوری و مجازی برگزار گردید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم وف رهنگ اسلامی )در ابتدای این نشست علمی، دبیر جلسه حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر مصطفی آزادیان ضمن خیر مقدم به شرکت‌کنندگان، گفتند یکی از پرسش‌های اصلی در مجامع علمی این است که چرا باید  زیست اخلاقی داشت؟ و رابطۀ اخلاقی‌زیستن با حیات جاودانگی چگونه است؟ در این نشست به این پرسش‌ها پاسخ داده خواهد شد.

در ادامه آقای دکتر آل‌بویه با ذکر مقدماتی به این پرسش پاسخ دادند. ابتدا به طرح پرسش پرداختند و گفتند طبق عنوان نشست مراد این است که جاودانگی در زیست اخلاقی امروز ما جه نقشی دارد؟ آیا نقشی در تحریک ما در اخلاقی‌زیستن دارد یا نه؟ آیا اخلاقی‌زیستن، عقلانی و به صرفه هست یا نه؟ آن‌گاه با ذکر مقدماتی به کارکرد‌های اخلاق پرداختند و مقدمات زیر را توضیح دادند:
 1. کارکردهای اجتماعی اخلاق و نقش انگیزشی آن؛
2. کارکردهای اخلاق در عالم هستی ونقش انگیزشی آن؛
3. کارکردهای درونی اخلاق ونقش انگیزشی آن.
سپس با طرح این پرسش که آیا اخلاقی‌زیستن به نفع زندگی پس از مرگ هست یا نه؟ و چرا باید انسان خودش را فدای دیگران کند؟ پاسخ دادند قاعدۀ زرین می‌تواند به ما کمک کند؛ ولی این قاعدۀ طلایی اخلاق نیز تا جایی کارکرد دارد که من باشم و اگر نباشم فایده‌ای ندارد. وی در‌بارۀ کارکردهای درونی اخلاق و نقش انگیزشی آن، با توضیح مقدمات «انسان آمیزه‌ای از نفس و بدن است» و «استمرارحیات پس از مرگ» و «رابطۀ زیست  در آخرت و دنیا» و «نقش اخلاق درشکل‌گیری هویت آدمی» به این نتیجه رسیدند که اگر اخلاق در هویت انسان نقش دارد و اگر مردن نیستی نیست و انتقال از سرایی به سرای دیگر است، در این صورت زیست اخلاقی کاملاً عقلانی به نظر می‌رسد. اگر جاودانگی را برداریم، باز عقلانی نیست؛ مانند اینکه برجی بسازیم و بعد با یک بمب آن را منفجر کنیم. جاودانگی انگیزه‌ای ایجاد می‌کند تا من اخلاقی باشم؛ پس جاودانگی مهم‌ترین انگیزه انسان برای اخلاقی‌زیستن است.         
    

 
منبع: اخبار پژوهشکده فلسفه و کلام
کلمات کليدي
اخبار پژوهشکده فلسفه و کلام, علیرضا آل بویه
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 95
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما