به منظور بررسی راه‌های تعامل و همکاری جلسه مشترک پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن و پژوهشکده فناوری اطلاعات برگزار شد جلسه مشترک پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشكده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور بررسی شیوه‌های همکاری طرفین با هدف بهره‌مندی از ظرفیت‌های متقابل برگزار شد. به گزارش پرتال جامع علوم و معارف قرآن، در ابتدای جلسه حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی مقدم رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن به معرفی گروه‌های علمی و اهم پروژه‌های در حال انجام این پژوهشکده پرداخت و گفت: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن به عنوان یکی از بزرگترین مراکز قرآن پژوهی کشور با سابقه بیش از سه دهه فعالیت، دارای 5 گروه علمی تفسیر قرآن، علوم قرآنی، مطالعات تطبیقی، دایره المعارف‌های قرآنی و فرهنگنامه‎ها و معاجم قرآنی و 2 اداره پژوهش و فناوری و فراوری اطلاعات می باشد و در حوزه‌هایی همچون توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی، مرجعیت علمی قرآن در علوم، تدوین فرهنگ‏نامه‏‌ها و دایره‌المعارف‏هاى متنوع قرآنى، پدیدآوردن تفاسیر گوناگون، مطالعات قرآن و مستشرقان، پاسخگویى به پرسشها و شبهات و شناسایى کمبودها و نیازها در عرصه فرهنگ قرآنى، فعالیت دارد.
سپس حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر جعفرزاده، رئیس شورای فرهنگی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: بنده نسبت به فعالیت ها، پژوهش‌ها و نرم‌افزارهای تولیدی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن آشنایی دارم و با شناختی که از ظرفیت موجود در این پژوهشکده سراغ داریم به دنبال ایجاد همکاری و استفاده از ظرفیت‌های متقابل با توجه به تخصص‌های موجود در دو پژوهشکده هستیم.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی‌زاده مدیر گروه فرهنگنامه‌های قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن به معرفی برخی کلان پروژه‌های این پژوهشکده پرداخت و گفت: این پژوهشکده دارای کلان پروژه‌هایی هم چون فرهنگ قرآن و دائره المعارف قرآن کریم است که در جهان اسلام بی نظیر است. تاکنون بیش از 200 عنوان اثر قرآنی در این پژوهشکده منتشر شده و مفتخر هستیم که اولین نرم افزار قرآنی در سطح کشور به نام «تبیان» توسط این پژوهشکده تولید شده است. 
وی افزود:  با توجه تاکید مقام معظم رهبری در راستای کاربردی کردن مفاهیم دینی در جامعه، پروژه ملی فرهنگنامه سبک زندگی در  چهار حوزه فردی، خانوادگی، اجتماعی و محیط زیست در پژوهشکده فعال است که حدود 50 اثر خواهد بود و تا کنون 7 اثر آن منتشر شده است.
سپس دکتر شهرام معین، رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات به معرفی به این پژوهشکده پرداخت و گفت: این پژوهشکده دارای چهار گروه علمی است که در آنها پرژوه‌های متعددی انجام شده است. چیزی که ما به دنبال آن هستیم، کاربردی کردن و ایجاد جذابیت قرآن در بین مخاطبان جوان و نوجوان است و امیدواریم با توجه به محتوای عظیم موجود در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، زمینه همکاری در موضوع قرآن و مباحث قرآنی،  با استفاده از توانمندی های متقابل دو پژوهشکده، از طریق پروژه‌های مشترک صورت پذیرد.
در ادامه مهندس مژگان فرهودی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیر سامانه قرآن جوی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به معرفی سامانه پرسش و پاسخ «قرآن جوي» پرداخت و گفت: این سامانه به عنوان اولين سامانه پرسش و پاسخ به زبان فارسي است كه در حوزه پاسخگويي به پرسش‌هاي قراني طراحي و پياده‌سازي شده و سه بخش ديگر آن شامل گراف مفاهيم قرآن، ابزارهاي پردازش زبان طبيعي و ابزارهاي قرآن پژوهي نيز در این پروژه توسعه يافته‌اند.

سپس مهندس محمود متین‌فر، رئیس اداره فناوری و فرآوری اطلاعات پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در خصوص فعالیت‌های فناوری پژوهشکده گفت: فعالیت های فناوری پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن از دهه 70 آغاز شده و اولین نرم افزار قرآنی نیز در همین پژوهشکده تولید شده است و طی این سالیان بیش از 35 نرم افزار تولید و ارائه شده است.
وی گفت: عمده فعالیتهای این اداره با هدف ساماندهی محتوای قرآنی و عرضه آنها با فناوری‌‏های نوین در جهت توسعه و تعمیق پژوهش‌‏های قرآنی و بستر سازی مناسب جهت گسترش فرهنگ و معارف قرآنی می باشد، که در همین راستا در چند سال اخیر با توجه به گسترش استفاده از دستگاه‌های همراه، اقدام به تولید اپلیکیشن‌های موبایلی نموده‌ایم که بصورت رایگان در دسترس علاقمندان قرآنی می باشد.
متین‌‎فر ادامه داد: در بستر وب نیز «پرتال جامع علوم و معارف قرآن» به عنوان بزرگترین پایگاه مفاهیم و موضوعات قرآنی است که تمامی محتوای تولیدی پژوهشکده به همراه محتوای غنی فراوری شده و در قالب یک پایگاه جامع و یکپارچه ارائه شده است. 
وی افزود: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن با همکاری گروه اشاعه اطلاعات و دانش در سال 98 استفاده از هوش مصنوعی و تکنیک های متن کاوی و داده کاوی با هدف تسهیل در امر پژوهش را در دستور کار دارد که امیدواریم در این بخش بتوانیم از ظرفیت های فنی و علمی پژوهشکده فناوری اطلاعات استفاده کنیم.

در پایان این نشست مشترک با موافقت اعضاء حاضر، مقرر شد به منظور اجرای بهینه تعهدات و محورهای مورد همکاری، تفاهم‌نامه‌ای ما بین پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات منعقد و به دنبال آن طرحهای مشترک در زمینه همکاری علمی تعریف و اجرائی گردد.
منبع: اخبار پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن
کلمات کليدي
اخبار پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن, حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی مقدم
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 200
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما