در نشست علمی اربعین شاخص های تمدنی و حکمرانی مطرح شد مولفه هایی شناسایی داده های تمدنی قرآن و مدل استخراج داده ها محمد علی محمدی روز دوشنبه 14 مهرماه در نشست علمی اربعین شاخص های تمدنی و حکمرانی از پژوهشکده معارف و قرآن به ارائه موضوع با عنوان «مولفه هایی شناسایی داده های تمدنی قرآن و مدل استخراج داده ها» پرداخت.  محمدی گفت: «برای استخراج مطلبی از قرآن باید مسئله یابی کرد. قرآن کتاب الهی نه تنها تمدن ساز است بلکه روش های  استخراج داده های تمدنی هم به ما داده است . قرآن پژوهان داده  های  تمدنی را به صورت استقرایی گردآوری و تدوین کرده اند و  ما بر این باور هستیم که برای کشف داد ه های تمدنی و قرآنی در کنار روش استقرایی از روش قیاسی هم استفاده کنیم.»
وی در ادامه افزود: در نگاه ما مولفه هایی که می توان داده ها را از قرآن استخراج کرد می توان به سه دسته ظرف، موضوع و محمول تقسیم کرد. 
این تقسیم بندی یک روش استقرایی است. واحد بررسی در اینجا جمله های تام قرآن هستند. 
محمدی مفاهیم قرآنی را به دو دسته دنیوی و اخروی  تقسیم کرد. وی شرط لازم برای اینکه داده های قرآنی تمدنی باشد این بود که به موضوعات دنیایی بپردازد. علت توجه به دنیا این است که تمدن به معنای ایجاد است یا رونق  چشمگیری از مجموعه دانش ها برای کنترل طبیعت برای پیشرفت مادی و غیر مادی... پس ظرف تمدن دنیا است. 
وی در پایان گفت: با یک بررسی منطقی و قیاسی همه موجودات و همه موضوعاتی که در قرآن هستند موضوعاتی انسانی یا موضوعاتی غیر انسانی هستند. آن داده هایی می توانند داده های تمدنی باشند که به انسان مرتبط باشند و در ادامه به تشریح این موضوع پرداخت.

 
منبع: پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
کلمات کليدي
کنگره بین المللی اربعین, محمد علی محمدی, اخبار مرکز همکاری های علمی و بی الملل
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 201
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما