انتخابات و شرایط انتخاب شوندگان از دیدگاه امام خمینی(ره)/دکتر علی اکبری معلم انتخابات و شرایط انتخاب شوندگان از دیدگاه امام خمینی(ره)
یکی از نکات مهم و مورد تاکید امام خمینی(ره)، موضوع انتخابات، حضور همیشگی مردم در صحنه و شرایط انتخاب شوندگان است. حضرت امام (ره)، به ملت شریف ایران وصیت کرده که در تمام انتخابات کشور حضور همیشگی داشته باشند؛ چه انتخابات ریاست‌جمهوری، چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخاب خبرگان برای تعیین رهبر. ایشان بویژه به روحانیون تاکید می¬کند که در مسائل جامعه خصوصاً در امر انتخابات، در صحنه باشند.
 حضرت امام، همه را مسئول سرنوشت کشور و اسلام دانسته و مسامحه در این امر مهم و عدم حضور در انتخابات و سرنوشت کشور را گناه بر می شمارد؛ چرا که عدم حضور مردم در صحنه، سبب روی کار آمدن افراد نالایق، بی تعهد، سرسپرده به قدرت‌های بزرگ، متملق، چاپلوس و نوکر مآب می‌شود. وی معتقد است، حضور این نوع افراد در حکومت شاهنشاهی پهلوی، موجب صدمات غم‌انگیز به اسلام و ایران شد. بنابراین، به منظور  پیش گیری از صدمات غم‌انگیز به اسلام و ایران و برای حل مشکلات کشور، شرایطی را برای انتخاب شوندگان مورد تاکید قرار می‌دهد.

 امام خمینی(ره) برخی از ویژگی ها و شرایط لازم برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری اسلامی ایران را با محوریت اسلام و مردم یادآوری می کند. به نظر ایشان، کاندیداها باید از شرایط مهم به شرح ذیل برخوردار باشند:
1.    متعهد به اسلام، جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی باشند؛
2.    از متوسطین و محرومین جامعه باشند؛
3.    حامی محرومان و مستضعفان باشند؛ یعنی از افرادی باشند که محرومیت و مظلومیت مستضعفان و محرومان جامعه را لمس نموده و به فکر رفاه آنان باشند؛
4.    غیر وابسته به شرق و غرب باشند؛
5.    بدون گرایش به مکاتب انحرافی باشند؛
6.    تحصیل کرده و مطلع بر مسائل روز و سیاست های اسلامی باشند.
 حضرت امام تاکید دارد که ملت در انتخاب رئیس جمهور و وکلای مجلس با دو طبقه مشورت نمایند؛ اول، از طبقه تحصیل کرده روشنفکر؛ که دارای تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی ایران، با اطلاع از مجاری امور، غیر وابسته به کشورهای قدرتمند استثمارگر و مشهور به تقوا باشند. دوم، از طبقه علما و روحانیون؛ که دارای تقوا و تعهد به جمهوری اسلامی ایران باشند.
 امید است دست‌اندرکاران امر انتخابات اعم از سیاست¬گذاران، مجریان و گروه‌های سیاسی و اجتماعی، به گونه‌ای عمل نمایند تا در فضای آزاد و رقابتی، حضور تمامی طبقات مردم در انتخابات و تعیین سرنوشت خویش تسهیل شود؛ تا هیچ عذری برای شرکت در انتخابات باقی نماند.

 دکترعلی اکبری معلم
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی


 
منبع: اخبار پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
کلمات کليدي
اخبار پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی, دکتر علی اکبری معلم
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 665
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما