معرفی رئیس مرکز احیای آثار اسلامی
حجت الاسلام والمسلمین علی‌اوسط عبد‌العلی‌زاده (ناطقی)
‌مدیر مرکز احیاء آثار اسلامی و عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

ج. سابقه تحصیلی:
تحصیلات دوره ابتدایی و آموزش قرآن را در دبستان و مکتب‌خانه روستای مذکور گذراندم، سال 1347ش با تأسیس مدرسه علمیه فاروج وارد حوزه علمیه شدم.
جامع المقدمات و بخشی از البهجة المرضیة (سیوطی) را از محضر حجة الاسلام شیخ فضل الله شوشتری رحمه‌الله‌علیه استفاده کردم. سپس برای مدّت یک سال تحصیلی به مشهد مهاجرت کرده و از محضر استاد حجت هاشمی و ادیب نیشابوری استفاده نمودم و با توجه وضعیت نا مناسب آن روز حوزه مشهد خیلی زود به حوزه علمیه قم مهاجرت کردم و در مدرسه علمیه آیة الله العظمی گلپایگانی رحمة‌الله‌علیه ادامه دروس ادبیات عرب و منطق را فرا گرفتم.
سپس وارد دروس عمومی حوزه شده در دروس سطح فقه و اصول کتاب‌های معالم الاصول و الرسائل الجدیده، قوانین الاصول، شرح اللمعه و فرائد الاصول حاضر شدم.
با تأسیس مدرسه سعادت دو سه سالی را به آنجا نقل مکان کردم و دروس مکاسب و کفایة الأصول را در این مقطع تحصیل کردم و در سال 1354ش پس از ازدواج به منزل شخصی نقل مکان کردم.
‌د. ساتیدی که در حوزه از آنان بهره برده‌ام:
دوره مقدمات: از محضر اساتید مرحوم حجج اسلام شیخ فضل الله شوشتری در حوزه علمیه فاروج، حجّت هاشمی ادیب نیشابوری در حوزه علمیه مشهد، طالقانی، و امین در حوزه علمیه قم استفاده کردم.
سطح متوسط اصول و فقه: در دروس حجج اسلام و آیات امید نجف‌آبادی، فشارکی، سید ابوالفضل موسوی تبریزی، دوزدوزانی، فاضل هرندی و بیات زنجانی استفاده کردم.
سطح عالی: را از دروس آیة‌الله اعتمادی، مشکینی و فاضل لنکرانی استفاده کردم.
‌ه. روزگار تحولات انقلاب اسلامی ایران:
پایان سطح همزمان با آغاز موج جدید انقلاب شد و مدّت 5 سال به شهرهای خراسان کوچ نموده و در نهادهای انقلاب مشغول خدمت شدم و در سال 1362 مجدداً به قم مراجعت کردم و در دروس آیات عظام فاضل لنکرانی، منتظری و صانعی شرکت کردم وهمزمان در مرکز تحقیقات سپاه به کار ترجمه متون تاریخی مشغول شدم.
‌و. ورود به عرصه احیای آثار:
با دعوت دوست عزیزی به مرکز تحقیقات علوم اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی آمدم و مدّتی را به کارهای اداری پرداختم و در سال 1364 واحد احیاء آثار اسلامی در این مرکز تأسیس شد و حقیر مستقیم وارد تحقیق و احیای متون شدم و نخستین کارهای تصحیحی در آن واحد تفسیر شریف الأصفی فیض کاشانی و مختلف الشیعة علامه حلّی و عوائد الایام نراقی بود که بنده نیز سهم کوچکی در این کارها داشتم.
و این تا به امروز که مرکز احیای آثار به عنوان مرکزی کار‌آمد در عرصه احیای آثار و تصحیح انتقادی متون کلاسیک شیعه مطرح است و حدود 25 سال می‌گذرد به صورت متناوب مسؤلیت آن به دوش حقیر قرار گرفته و بحمد الله با همکاری محققان فاضل و دلسوز توفیقات بسیاری کسب شده است.
از جمله تحقیق و انتشار 50 عنوان کتاب در قالب 100 مجلد چاپ شده و 100 مجلد دیگر نیز در آستانه چاپ و یا در حال تحقیق است وتا کنون 17 عنوان از آثار پژوهشی مرکز در جشنواره‌های مختلف به عنوان اثر برتر و شایسته تقدیر شناخته شده است.
‌ز. همکاری با دیگر مراکز پژوهشی:
1. مرکز مطالعات شهید محلاتی.
2. مرکز تحقیقات دار الحدیث.
3. دار العرفان شیعی.
4. موسسه امامت.
‌ح. سوابق اجرایی:
1. موسس و مسئول دفتر تبیلیغات اسلامی قوچان (تغییر یافته به سازمان تبلیغات).
2. مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران قوچان.
3. نماینده حاکم شرع در هیئت واگذاری زمین شمال خراسان.
4. معاون اداری و مالی دفتر اسلام و مستضعفان.
‌ط. برخی از آثار تصحیحی:
1. اربعون حدیثاً از شیخ حسین‌بن‌عبد‌الصمد پدر شیخ بهایی.
نشریه:میراث حدیث شیعه، دفتر دوم، ص 135 تا 184.
2. تفسیر آیة الکرسی از صدرالدین محمد‌بن‌ابی‌الصفا الحسینی.
 نشریه: آفاق نور، پاییز و زمستان 1388 - شماره 10، ص371 تا 392.
3. رسائل فی تفسیر سوره الفاتحه، مجموعة من المحققین، اشراف علی اوسط ناطقی
 قم، بوستان کتاب، 1427ق، 2جلد.
4. رسالة فی أحوال الفاضل الخوانساری از ابو‌المعالی الکلباسی.
 نشریه:علوم حدیث،  بهار 1378 - شماره 11 ، ص 38 تا 62.
5. رسالة فی تحقیق اقامة الحدود از شفتی.
قم، بوستان کتاب، 1380ش.
6. زبور العارفین از علی‌قلی‌بن‌قرچقای‌خان ترکمان.
نشریه:میراث حدیث شیعه،دفتر یازدهم، ص 107 تا 286.
7. شرح دعای صباح از میرزا ابوالحسن اصطهباناتی.
نشریه: میراث حدیث شیعه،  دفتر سوم،  ص 199 تا 264
8. العقد النضید و الفرید فی فضائل امیرالمومنین و اهل بیت النبی از محمد بن حسن قمی
 قم، دارالحدیث، 1381ش، 244ص.
‌ی. برخی از آثار تألیفی:
1.کتاب‌شناسی تفسیر اصفی از ملا‌محسن فیض‌کاشانی
نشریه:بینات،  زمستان 1373- شماره 4، ص 186 تا 189.
2. فهرست نسخه‌های خطی مرکز مطالعات و تحقیقات 2جلد.
3. درایة الحدیث در بحار الانوار برای کنگره بزرگداشت علامه مجلسی.
علی‌اوسط ناطقی
24/2/1392