شایسته های تقدیر
۱۴ برگزیده ششمین جشنواره «کتاب دین و پژوهش‌های برتر» تجلیل شدند؛ شایسته تقدیر شدن چهار اثر از آثار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی(ایسکا): ششمین جشنواره کتاب دین و پژوهش‌های برتر صبح روز چهارشنبه هشتم دی ماه با تقدیر از ۱۴ نفر از صاحبان آثار برگزیده به کار خود پایان داد. چهار اثر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در این جشنواره شایسته تقدیر شناخته شده و مورد تجلیل قرار گرفتند
مراسم اختتامیه ششمین جشنواره کتاب دین و پژوهش‌های برتر صبح امروز، هشتم دی‌ماه با حضورحجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت‌الاسلام سیدجواد موسوی هوایی، دبیر این جشنواره در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
در مجموع پنج هزار و ۹۶۹ عنوان کتاب در ۱۰ گروه با محورهای «علوم قرآن و حدیث»، «اصول، فقه و حقوق اسلامی»، «فلسفه، کلام، عرفان، اخلاق و مذاهب اسلامی»، «تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی»، «ادبیات‌ داستانی و رمان»، «کودک و نوجوان»، «علوم اجتماعی»، «علوم اقتصادی و مدیریت اسلامی»، «علوم تربیتی، روانشناسی و علوم رفتاری»، «علوم سیاسی، انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)» در ششمین جشنواره کتاب دین و پژوهش‌های برتر مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت که برگزیدگان آن به شرح زیر معرفی شدند:
در بخش علوم قرآن و حدیث، نصرت نیل‌ساز (خاورشناسان و ابن‌عباس، و یوسف خان‌محمدی(تفسیر سیاسی قرآن در ایران معاصر) شایسته تقدیر شدند. همچنین در بخش تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی، محمدکاظم رحمتی(زیدیه در ایران) به عنوان اثر برتر معرفی و عبدالرحیم قنوات(تاریخ‌نگاری محلی ایران در دوره اسلامی) شایسته تقدیر شد.
در بخش فلسفه، کلام، اخلاق، عرفان، و مذاهب اسلامی، سیدعلی حسینی‌زاده خضرآباد(نوبختیان ابوسهل و ابومحمد) و نصرالله پورجوادی(عهد الست) نیز شایسته تقدیر شدند.
در بخش علوم اجتماعی فرامرز رفیع‌پور(دریغ است ایران که ویران شود) عنوان اثر برتر را گرفت و حسین بستان(نظریه‌سازی دینی در علوم اجتماعی) شایسته تقدیر شناخته شد.
در بخش علوم سیاسی، انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) علی‌اکبر علیخانی(اسلام و همزیستی مسالمت‌آمیز) و سیدخلیل الرحمان طوسی(درآمدی بر فلسفه سیاسی صدرالمتالهین) شایسته تقدیر شدند.
همچنین در بخش علوم اقتصادی و مدیریت اسلامی محمدحسین احمدی(راه‌های شرعی سپرده‌گذاری در بانک‌ها) و سیدمسعود قانع(مدیریت تعارض با رویکرد اسلامی) و در بخش ادبیات داستانی و رمان مظفر سالاری(رویای نیمه شب) شایسته تقدیر شدند.
در بخش کودک و نوجوان نیز کاظم طلایی(۱۰۰۱ میراث مسلمانان در جهان ما/ویرایش دوم) شایسته تقدیر شناخته شد.
در این دوره جشنواره «کتاب دین و پژوهش‌های برتر، ۴۶۲ اثر در گروه «اصول، فقه و حقوق اسلامی» و ۲۰۸ اثر در گروه «علوم تربیتی، روانشناسی و علوم رفتاری» به دبیرخانه این رویداد رسید و از سوی هیئت داوران بررسی شد. در پایان داوری‌ها، هیچ یک از آثار این دو گروه، حدنصاب شاخص‌های موردنظر هیئت داوران را کسب نکرده و به جمع ۱۴ اثر برتر و شایسته تقدیر راه نیافت.
یادآور می‌شود، جشنواره کتاب دین و پژوهش‌های برتر به منظور تجلیل از پژوهشگران، اندیشمندان و اهل قلم هر دو سال یک بار توسط معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌شود.
منبع: اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
کلمات کليدي