آیین رونمایی از کتاب روزنامه عاشورا

حمید عطائی نظری گفت: این اثر، برگردان فارسی کتاب «يَوم الطَّفّ» تألیف آیت الله شیخ هادی نجفی می‌باشد که به قلم دانشور ارجمند آقای جویا جهانبخش ترجمه شده است.
وی افزود: «روزنامۀ عاشورا» گزارشی است مبسوط و تا حدّ امکان دقیق از رُخدادهای روز عاشورا که بر بنیاد منابع و متون تاریخی و رِوایی و ادبیِ گوناگون و اغلب کهن تدوین یافته است.
عطایی ادامه داد: نامگذاری این کتاب به «روزنامۀ عاشورا» نیز از همین جهت است که در این کتاب گزارش رویدادها و رخدادهای روز عاشورا آمده است و چنانکه می‌دانیم در گذشته به دفتر گزارش‌ حوادث و وقایع روزانه اصطلاحاً «روزنامه» می‌گفته‌اند.
وی تصریح کرد: کوشش نویسنده و ترجُمان در کتاب روزنامۀ عاشورا برای گردآوری نقل‌ها و اَخبار متعدّد و متنوّع دربارۀ حوادث روز عاشورا و داوری و عیارسنجی عالمانه‌ در باب آنها، این اثر را کتابی کم‌نظیر در زمینۀ شناخت وقایع روز عاشورا نموده است.
دبیر سلسله منشورات مجموعۀ مطالعات ایرانی - اسلامی ادامه داد: هدف مؤلِّف و نیّت مترجمِ روزنامۀ عاشورا از تمهید این دفتر ارائۀ مجموعه‌ای از متون و گفتاوردهای برگرفته از منابع اصلی و اصیل در خصوص واقعۀ شهادت امام حُسَین (ع) و یاران وفادار ایشان در کربلا بوده است تا هم تصویر به‌نسبت روشنی از رُخدادهای روز عاشورا عرضه شود و هم زمینه‌ساز تأمّلات و تحقیقات بیشتر در این موضوع گردد.
وی افزود: نویسندۀ کتاب، بر اساس منابع و مقاتل مختلفِ معتبر، گزارش‌های گوناگون در خصوص شهادت هر یک از شهیدان کربلا را به‌ترتیب تاریخی کنار هم نهاده و اغلب به مقایسه و جرح و تعدیل آنها نیز پرداخته است و خواننده را در میان انبوه اَخبار سرگردان رها نکرده.
عطایی تصریح کرد: در نتیجه، حاصل کار ایشان گزارشی محقّقانه از وقایع روز عاشوراست که برای خوانندگان عالِم و عامی که به‌دنبال مقتلی در مجموع معتبر هستند سودمند می‌افتد. با توجّه به ویژگی‌ها و امتیازات یادشده، بی‌گمان انتشار این کتاب در جبران بخشی از کاستی‌های فراوان در عرصۀ عاشورا پژوهی مؤثِّر می‌افتد.
وی در پایان گفت: آئین رونمایی از این اثر قرار است در روز پنج‌شنبه ۱۹ مهرماه سال جاری از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۱:۳۰ صبح با حضور نویسنده ارجمند و مترجم محترم کتاب و سخنرانی استادان ارجمند آقایان دکتر محمد علی مهدوی راد و استاد محمّد اسفندیاری در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شود.
منبع:روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه شعبه اصفهان
كلمات كليدي : اخبار