نسخه آزمایشی

همکاری پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن با مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت؛

گزارشی از توافق نامه همکاری پژوهشکده فرهنگ ومعارف قرآن با مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت

اعلام آمادگی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در همکاری و حمایت از طرح های پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دیگر پژوهشکده‌های این پژوهشگاه در حوزه قرآن و طب...

به گزارش پرتال جامع علوم و معارف قرآن، در تاریخ  5 تیرماه 1397 جلسه‌ای با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر عیسی عیسی زاده مدیر گروه فرهنگ‌نامه‌های قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و آقای دکتر بحرالعلوم رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و درمان و همچنین با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر نیکزاد عیسی زاده ریاست محترم نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران در ساختمان ستاد مرکزی وزارت بهداشت و درمان تشکیل گردید.

در این جلسه ابتدا آقای دکتر بحر العلوم پس از خیر مقدم و اعلام آمادگی وزارت بهداشت و درمان در همکاری با پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن به چند مشکل پیش رو در حوزه قرآن و سلامت پرداخته  اظهار داشتند:  فقدان تفاهم بین پژوهشگران قرآن و سلامت یکی از دلایل ضعف پژوهش‌های قرآنی و طب می‌باشد که منشا آن اختلاف آراء در موضوع  چگونگی نسبت قرآن با طب می‌باشد و مشکل دیگر کمبود پژوهشگران در این حوزه می‌باشد که می‌توان با یک حرکت جهادی نسبت به رفع این مشکلات اقدام نمود.

سپس حجت الاسلام والمسلمین دکتر نیکزاد عیسی زاده رئیس نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران به معرفی توانمندی‌های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پرداخته  اظهار داشتند: یکی از مراکز بسیار مهم و توانمند در حوزه پژوهش‌های قرآنی کشور، این پژوهشکده می‌باشد که تا کنون توانسته فاخرترین آثار قرآنی را تولید و به جهان اسلام عرضه نماید و وزارت بهداشت و درمان می‌تواند از این آثار و توانمندی‌های پژوهشکده فرهنگ ومعارف قرآن و همچنین دیگر پژوهشکده‌های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در حوزه قرآن و طب، اخلاق پزشکی، احکام پزشکی استفاده شایانی نماید.

در ادامه جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عیسی عیسی‌زاده مدیر گروه فرهنگنامه‌های قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، ضمن تشکر از تشکیل جلسه از سوی مرکز قرآن و طب وزارت بهداشت و درمان و ارائه گزارشی از تولیدات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن بیان کرد: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن آمادگی دارد تا در پاسخگویی به نیازهای وزارت بهداشت و درمان در حوزه پژوهش‌های قرآنی مربوط به بهداشت و سلامت، همکاری نماید.

وی افزود: در راستای مشکل مطرح شده از سوی دکتر بحرالعلوم مربوط به روشن شدن تکلیف نسبت سلامت و قرآن، میز توسعه و تعمیق فرهنگ قرآن با همکاری پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، کمیته مرجعیت علمی را تشکیل داده تا بتواند نسبت بین قرآن و دیگر علوم را بررسی و اعلام نماید. یکی از کارگروههای این کمیته می تواند کارگروه قرآن و طب باشد که امید است با همکاری وزارت بهداشت و درمان، در این کارگروه، مسئله نسبت قرآن و طب مورد بررسی و نتیجه در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد.

عیسی زاده همچنین یادآورد شد: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن برای تهیه پژوهش‌های زیرساختی حاضر است با همکاری وزارت بهداشت، تولید پروژه‌های ارزشمندی را در دستور کار خویش قرار دهد و در این راستا پیشنهاداتی را ارائه دهد.

ایشان در ادامه جلسه با حضور دکتر علامه از پزشکان و پژوهشگران برجسته حوزه دین و سلامت وزارت بهداشت در تبیین طرح های پیشنهادی خویش اظهار داشت: می‌توان با همکاری مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و درمان  تدوین چند پروژه را در دستور کار قرار داد که عبارتند از:

1. فرهنگ‌نامه تخصصی قرآن و طب

در تهیه این پروژه می‌توان از جامع‌ترین معجم معنایی قرآن به نام فرهنگ قرآن و کلید راهیابی به موضوعات و مفاهیم که مشتمل بربیش از سه هزار مدخل اصلی و شصت هزار موضوع فرعی قرآن می باشد، کمک گرفت و مداخل حوزه بهداشت و سلامت را از این پروژه استخراج و در قالب فرهنگ نامه تخصصی  ارائه کرد.

2. فرهنگ نامه  موضوعی بهداشت و سلامت در تفاسیر

با توجه به کلان پروژه  فرهنگ موضوعی تفاسیر - که دسترسی به آرای بیش از سی و چهار مفسر فریقین در بیش از سی هزار موضوع قرآنی فراهم شده است - می توان فرهنگ مداخل مربوط به موضوعات بهداشت و سلامت را تهیه و ارائه نمود.

3. دانشنامه قرآن وطب

این اثر را می توان با بهرگیری از مداخل حوزه بهداشت و سلامت در پروژه دائره المعارف بزرگ قرآن که تاکنون چهارده جلد منتشر شده است تهیه و ارائه نمود.

4. فرهنگ اصطلاحات ومفاهیم بهداشت و سلامت درقرآن

در این اثر مفهموم دقیق لغوی واصطلاحی واژگان مرتبط با بهداشت و سلامت تبیین و ارائه خواهد شد.

در ادامه دکتر علامه پس از ارائه گزارشی از پژوهش‌های انجام شده در حوزه بهداشت و سلامت، اظهار داشتند، ما وجود پژوهشکده توانمند فرهنگ و معارف قرآن را مغتنم شمرده و آمادگی داریم تا در تولید طرح های پیشنهادی و دیگر پژوهش های مرتبط همکاری و حمایت کنیم.

در پایان آقای دکتر عیسی زاده با تشکر از اعلام آمادگی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و درمان اظهار داشتند، در آینده نزدیک طرح پروژه‌های یادشده را آماده و برای مرکز ارسال خواهیم کرد و پژوهشکده آمادگی دارد برای آشنایی بیشتر اساتید و دانشجویان و همکاران وزارت بهداشت و درمان در سراسر کشور، تولیدات قرآنی خویش را در قالب کارگاه‌ها ارائه و همچنین در جهت تبادل فکری بین قرآن پژوهان و متخصصان حوزه سلامت سلسله نشست‌های معناشناسی واژگان بهداشت وسلامت در قرآن را برگزار نماید.

منبع:تولید محتوای پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

09:021397/4/17