پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن:

رفتار با حیوانات بر اساس اموزه های قران و اهل بیت ع

سبک زندگی هر جامعه‌ای، نمای ظاهر و آشکار هویت آن جامعه است، جامعه کنونی زمانی می‌تواند شیوه زندگی خویش را بر اساس هویت اسلامی سامان ببخشد که بتواند حوزه‌های گوناگون زندگی را بر اساس آموزه‌های نورانی اسلام شکل دهد.در اثر حاضر، تلاش شده است آموزه‌های قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) درباره رفتار با حیوانات  در سبک زندگی و آداب آن مورد بررسی قرار گیرد.
چکیده
از موضوعاتی که می توان با بهره گیری از معارف نورانی قرآن کریم و اهل بیت(ع) مطالب ارزشمندی در باره آن به جامعه ارائه نمود سبک رفتاربا حیوانات است.در اثر پیش رو تلاش شده است تا توصیه هاو وظایفی که در آموزه های قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) در باره شیوه رفتار با حیوانات به آن اشاره شده است  در دو بخش در اختیار علاقه مندان قرار گیرد، بخش اول شامل بایسته های رفتاری در بهره گیری از حیوانات است که عبارت است از : توجه به رضایت خدا در استفاده از حیوانات،رعایت تقوا،ترحم و مهربانی،رعایت عدالت،حفظ جان،تامین مخارج و نفقه،تامین آب،اختصاص مکان استراحت،انتخاب مسیر سرسبز،تیمار نمودن،پناه دادن،رعایت سلامت    ،رعایت حقوق حیوانات سوارکار،رعايت حقوق  باركشى،رعایت احکام ذبح و...؛ در بخش دوم نبایست های رفتار با حیوانات مطرح شده است که عبارتند از: پرهیز از کشتن حیوانات غیر موذی،پرهیز از فریب دادن،پرهیز از حبس کردن حیوان،پرهیز از مُثله کردن،پرهیز از اخته(عقیم) کردن،پرهیز از دوشیدن کامل،پرهیز از شكار شبانه،پرهیز از شکار جوجه ،پرهیز از آتش زدن لانه،پرهیز از به جان هم انداختن، پرهیز ازداغ کردن حیوانات،پرهیز از زدن،پرهیز از دشنام،پرهیز از زجر کُش کردن،پرهیزاز خوراندن پلشتی ها به حیوانات حلال گوشت،پرهیز از ترساندن،پرهیز از کندن موی اسب،پرهیز از پی کردن،پرهیز ازاستفاده جنسی،پرهیز ازسهل انگاری در حفظ، پرهیز از نفرین.

منبع:اداره نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
كلمات كليدي : معرفی آثار , چکیده آثار , آثار علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قران