گفتمان‌های تمدن اسلامی در ترکیه معاصر

_  عنوان : گفتمان‌های تمدن اسلامی در ترکیه معاصر
مؤلف : رسول نوروزی فیروز
تاریخ انتشار : تابستان 98

چکیده : کتاب حاضر تلاشی است در معرفی اندیشه‌هایی که در جهان اسلام برای پاسخ به مسائلی نظیر نحوه مواجهه با تمدن غرب و فرایند ساخت تمدن اسلامی در دوره معاصر ارائه شده است. این کتاب بر چند متفکر معاصر از سرزمین آناتولی متمرکز شده است؛ سرزمینی که میراث‌دار تجربه‌ای خاص از اسلام‌گرایی زیر بیرق خلافت عثمانی است. در این اثر تلاش شده است ضمن بیان اندیشه‌ها، زمینه تولید و بازتولید اندیشه‌ها ترسیم شود تا مخاطب تصویری روشن‌تر از فرایند تحولات فکری در کنار تحولات عملی دریافت نماید. شباهت در شوق و انگیزه دو کشور ایران و ترکیه در احیای تمدن اسلامی، رونق مباحث علمی مرتبط با تمدن‌اندیشی را افزایش داده است و به نظر می‌رسد تولید آثاری برای معرفی آنچه که در عصه دانشی و عملی دو کشور اسلامی می‌گذرد، تضارب و تفاهم فکری و عملی در پی خواهد داشت.

منبع:

تاریخ خبر: 1398/10/18 چهارشنبه