کارکردهای اجتماعی اعتقاد به مهدویت
پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهی کارکردهای اجتماعی اعتقاد به مهدویت انديشه مهدويت در فرهنگ شيعی به علت پیوند استوار با اعتقاد به امام حیّ از اهميت و جايگاه ممتازی برخوردار است و در حوزه‌های فردی و اجتماعی آثار و پیامدهایی دارد. بيشترين کارکردهای باور به مهدویت با بحث «انتظار» گره خورده است. انتظار فرج موجب آمادگی جامعه در حوزه‌های مختلف اعتقادی و فکری، اخلاقی و تربيتی و اجتماعی و سياسی است و به احیای آرمان‌گرايی و نشاط و پويايی و وظيفه‌شناسی و روح اميد در افراد می‌انجامد و جامعه را در اين زمينه به کوشش و تلاش وا می‌دارد. در تبيين كاركردی اندیشه مهدویت، پيامدها و آثار و کارکردهای آموزه مهدویت تحلیل و تبیین می‌شود. شناخت و تبیین کارکردهای اجتماعی آموزه مهدویت می‌تواند آثار و پیامدهای مفیدی برای جامعه داشته باشد. مهم‌ترین آثار و کارکردهای اجتماعی اندیشه مهدویت از این قرار است: 1.‌ کارکرد در ساحت فرهنگ؛ 2. کارکرد در ساحت نهادهای اجتماعی؛ 3. کارکرد در ساحت نظام اجتماعی جامعه منتظِر.

نویسنده: محمود ملکی‌راد

تهیه: پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهی