سمینار پروژه «مبناگرایی بونجور و ملاصدرا» با حضور نویسندگان آقایان عیسی موسیزاده و دکتر مهدی عباسزاده، ناظر طرح آقای دکتر محمدعلی مبینی، دکتر محمد سوری، سرپرست پژوهشکدۀ فلسفه و کلام اسلامی و مدیر گروه فلسفه و اعضای این پژوهشکده به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی )این سمینار در تاریخ چهارشنبه 1399/10/17 در تالار شهید سلیمانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با حضور نویسندگان آقایان عیسی موسیزاده و دکتر مهدی عباسزاده، ناظر طرح آقای دکتر محمدعلی مبینی، دکتر محمد سوری، سرپرست پژوهشکدۀ فلسفه و کلام اسلامی و مدیر گروه فلسفه و اعضای این پژوهشکده به صورت حضوری و مجازی برگزار شد. این پروژه در تاریخ 1396/10/6 عقد قرارداد شده و اکنون در گروه فلسفه در دست ارزیابی علمی میباشد.

در این سمینار علمی نخست آقای دکتر مهدی عباسزاده، گزارشی از فرایند اداری و اجرایی نگارش این پژوهش را ارائه دادند و گفتند آقای دکتر مبینی بهعنوان ناظر پروژه، نظارت کار را بر عهده داشتهاند و در چند مرحله بر فرایند کار نظارت کرده و آن را تأیید کردهاند. به گفتۀ ایشان زحمت بیشتر این پروژه بر عهدۀ آقای موسیزاده بوده، هرچند خود ایشان هم در مراحل مختلف به تکمیل و اصلاح کار کمک کردهاند. اکنون متن کامل اثر در اختیار ارزیابان بیرونی است تا با توجه بدان در شورای پژوهشی پژوهشکده نیز بررسی گردد. به گفتۀ دکتر عباسزاده در واقع مبناگرایی، موقفی برای جلوگیری از تسلسل معرفتی است. در معرفتشناسی، معرفت را به باور صادق موجه تعریف میکنند و این تعریف را به رساله تتئوس افلاطون برمیگردانند. این تعریف مقبول همگان بود تا اینکه در دورۀ معاصر امثال گتیه ایراداتی بدان وارد کردند و مباحث درازدامنی دربارۀ آن شکل گرفت و نحلههای متعددی به وجود آمد. امروزه تقریرهای جدیدتری از مبناگرایی ارائه شده و در آنها بیشتر بر انسجامگرایی تأکید میشود. البته مبناگرایی سنتی هم بهمنظور رفع تناقض و تضاد منطقی، انسجامگرایی را میپذیرد و با آن مخالفتی ندارد.
در ادامه آقای موسیزاده، دیگر نویسنده محترم کتاب بهتفصیل جزئیات پژوهش را توضیح دادند و گفتند در این پژوهش برای نخستینبار به مقایسۀ مبناگرایی بونجور و ملاصدرا پرداخته میشود. بونجور از معرفتشناسان بنام معاصر است و مبناگرایی ملاصدرا نیز در فلسفه اسلامی، موضوع شاخصی است و در این اثر به مقایسه عناصر و مؤلفههای این دو پرداختهایم.
در ادامه سؤال معاونت محترم پژوهش دربارۀ کاهش حجم کار مطرح شد که نویسندگان و ناظر طرح از آن دفاع کردند و آن را نقصی بر پژوهش خود ندانستند؛ هرچند با پیشنهاد ناظر محترم مقرر شد فصل پنجم اثر مفصلتر از اکنون شود و در ان نویسندگان به نظریهپردازی و نوآوری هم همت کنند. در این راستا نویسندگان پذیرفتند بخش بررسی تفاوتهای این دو فیلسوف را نیز توسعه دهند تا کار کاملتر شود.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
كلمات كليدي :
سمینار پروژه , اخبار پژوهشکده فلسفه و کلام
تاریخ خبر: 1399/10/21 يكشنبهتعداد بازدید کل: 33 تعداد بازدید امروز: 2