کتاب «ازدواج براساس آموزههای قرآن و اهل بیت(ع)» اثر محمدمهدی فیروزمهر در ۱۱۰ صفحه، به همت نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی روانه بازار نشر شد.
به گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، کتاب «ازدواج بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت(ع)» اثر محمدمهدی فیروزمهر است که در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ۱۱۰ صفحه تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه به چاپ رسید.
پژوهشکده مذکور تلاش کرده است با پژوهشگران فرهیخته و بهرهگیری از آموزههای نورانی قرآن و اهل بیت(ع) و تدوین فرهنگنامه سبک زندگی، کاربردیترین اطلاعات موضوعات مرتبط با حوزههای گوناگون فردی، خانوادگی، اجتماعی و محیط زیست را در اختیار علاقهمندان قرار دهد.
در میان مدخلهای این فرهنگنامه، بعضی از موضوعات از ویژگیهای خاص فرهنگی برخوردار است و عموم افراد جامعه بهصورت گسترده با آن سروکار دارند. از اینرو، بهمنظور ارتقا و تقویت سبک زندگی اسلامی، شایسته است آموزههای دینی مربوط به اینگونه موضوعات علاوه بر ارائه در فرهنگنامه، بهصورت کتابچههای مستقل نیز در اختیار علاقهمندان قرار گیرد. بر همین اساس، در اثر پیش رو شاخصههای مربوط به ازدواج در آموزههای قرآن و اهل بیت(ع) تهیه میشود و در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.

ساختار اثر
در این کتاب، پس از مفهومشناسی سبک زندگی اسلامی و مبانی و گستره سبک زندگی، ضمن بیان اهمیت ازدواج، به آثار ازدواج (ارضای غریزه جنسی، آرامش، فرزندآوری، تأمین نیاز به محبت، پاکدامنی، تکامل و حفظ دین) پرداخته شده است.
سپس، بایستههای ازدواج (اصلی و فرعی) بررسی شده و سپس، نبایستههای ازدواج (اصل قرار دادن زیبایی، ازدواج و انگیزه مال و ثروت، ازدواج و انگیزه شهرت و خودنمایی، ازدواج با شرابخوار، تحمیل در ازدواج، ازدواج براساس احساسات و هیجانات، ازدواج با اشخاص فاسد، و ترک ازدواج از ترس فقر) تشریح شده است.
در ادامه نیز پس از بیان انواع ازدواج، راهکارهای ترویج ازدواج (تشویق، ایجاد تسهیلات، اهتمام والدین، اهتمام حکومت و تبیین آثار ازدواج) مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
در این میان، ضمن بیان احکام ازدواج و سن ازدواج، به مقدمات و آداب و شرایط ازدواج(اصلاح انگیزه، تحقیق، خواستگاری، تعیین مهریه، عقد، جهیزیه، عروسی) اشاره شده است. نویسنده در ادامه این اثر نیز موانع ازدواج را، تغییر نگرش و سبک زندگی، فقر، رسوم و سنتهای غلط، ناآگاهی نسبت به ارزشهای ازدواج، سختگیری والدین) عنوان کرده است.
برشی از اثر
در انتخاب همسر، توجه دوجانبه لازم است؛ از یک سو باید نهایت عقلانیت و دقت را به کار بست که همسر واجب بایستههای اصلی (دینداری، اخلاق نیکو، اصالت خانوادگی، و سلامت جسم و روان) باشد و تا آنجا که ممکن است، بایستههای فرعی(تناسب سنی و زیبایی) نیز رعایت شود و از سوی دیگر لازم است از آسیبها و موانعی که بنای ازدواج را تهدید میکند و چه بسا ممکن است در هنگام هیجانات انتخاب همسر مغفول بماند نیز پرهیز شود.
مقصود از نبایستههای ازدواج، ممنوعیت شرعی (محرمات ازدواج) که در قرآن و کتابهای فقهی و توضیحالمسائل به تفصیل آمده، نیست؛ بلکه مقصود ممنوعیت اخلاقی است که رعایت نکردن آنها بنای ازدواج را ویران یا ناکارآمد میکند.
مهمترین نبایستههای اخلاقی ازدواج عبارتند از: اصل قرار دادن زیبایی، ازدواج و انگیزه مال و ثروت، ازدواج و انگیزه شهرت و خودنمایی، ازدواج با شرابخوار، تحمیل در ازدواج، ازدواج براساس احساسات و هیجانات، ازدواج با اشخاص فاسد، و ترک ازدواج از ترس فقر.
علاقهمندان برای خرید اینترنتی این کتاب میتوانند به نشانی اینترنتی http://shop.isca.ac.ir مراجعه کنند.
منبع:خبرگزاری ایکنا
تاریخ خبر: 1402/8/30 سهشنبهتعداد بازدید کل: 36 تعداد بازدید امروز: 1